Simon Lee Gallery

Recommendations are great. It means you’re doing a good job. In fact, a good enough job that others trust to pass on your details to their colleagues and friends. At the end of the day, it’s their own reputation they’re laying on the line as much as ours. This is the case with our work for the Simon Lee Gallery in London. We worked on their Family Guy exhibition, a group show organized by art dealer and collector Kenny Schachter.

And the client's end reaction, in their own words, “Oh my goodness, looks amazing. Thank you so much!”

Print production and installation included 200 SqM of removable wall vinyl graphics and approx 40 SqM of printed floor lino to cover the entire space, so the walls, the floors and the ceiling. The graphics were fitted on-site by a team of 8 installers.

But before all of that happened we sat down with the client at the gallery to view the space. We’d seen visuals of another show they’d produced in New York, the idea was to replicate the concept of a full coverage gallery space but using different work.

The site visit allowed us to survey and take accurate measurements, before putting together a comprehensive estimate for the work. Once we had received approval the costs were within budget and the go-ahead given, it meant we could draw up, and supply a fully to scale set of net templates for the artwork to be created from.

Pre-production involved putting together a working schedule, including pre-booking the job into the print studio, organizing our installation team, setting a date for receiving artwork from the client, making sure the gallery was cleared of any previous exhibition artwork, and the walls were prepared correctly for installation of the vinyl. You can see some before and after shots above.

Armed with a flat plan layout showing all the areas to cover, and the extensive set of graphics, ladders and installation equipment, we arrived at the gallery the weekend before the show launch to fit out the space. With most well-oiled plans, the installation went fantastically. The graphics all fitted perfectly (helped by overlap between panels in the artwork and extra bleed where prints ran off of the walls) so the only thing left to do was clean up and pop back to the W1 studio to drop off the rubbish for collection the next day. (another value in having a Central London production location)

It’s just a shame we didn’t set up a time lapse camera for this one, can you imagine watching it all come to life in fast mode?

Related Work